• Bel ons070 - 394 12 38

Wij zijn open! I.v.m. COVID-19 is ons beleid tijdelijk aangepast. Lees meer op de homepagina.

RapidSTATUS TiterTest

Wilt u de zekerheid dat uw dier goed beschermd is tegen de ziektes waar we tegen enten, maar wilt u niet vaker vaccineren dan nodig is? Dan is de RapidSTATUS TiterTest mogelijk iets voor u. Met behulp van de RapidSTATUS TiterTest kunnen wij de vaccinaties perfect afstemmen op de behoeftes van uw hond of kat.

RapidStatus TiterTest

Er gaan steeds meer geruchten dat vaccineren slecht zou zijn voor onze huisdieren. Er is hier veel onderzoek naar gedaan, met name bij mensen, en dit is nooit bewezen. Wel is er bekend dat ze in uitzonderlijke gevallen een allergische reactie op een vaccinatie kan krijgen en dat ze soms milde verschijnselen kunnen krijgen van de ziekte waartegen ze gevaccineerd werden. Echter, deze redenen wegen niet op tegen het grote voordeel van het vaccineren, u voorkomt er namelijk mee dat uw hond ziek wordt door de eerdergenoemde ziektes en de kans op een uitbraak van één van deze ziektes wordt geminimaliseerd.

Als we kijken naar ons vaccinatiebeleid en de onderzoeken die gedaan zijn om aan te tonen hoe lang sommige honden en katten beschermd zijn tegen bepaalde virussen na hun vaccinaties, is er wel naar voren gekomen dat we in sommige gevallen vaker vaccineren dan mogelijk noodzakelijk is. We zouden het individuele dier daarom mogelijk wel minder frequent hoeven te vaccineren. Om de noodzaak van een vaccinatie in te schatten, kunnen we uw dier testen.

Widget can't be used as inline.
Terug naar Medische info