Opname

Zorg bij ziekte en operaties

De opname heeft binnen onze kliniek een vrij centrale rol. Indien uw dier bij ons in de opname komt betekent dit dat dat uw dier zeer intensief in de gaten gehouden wordt en continu aandacht krijgt van zowel de dierenarts als de paraveterinair.

Angst

Als dieren in een andere omgeving komen, dan worden ze daar onzeker van. Als ze dan ook nog ziek zijn of ze zijn geopereerd, dan is dat vaak nog erger. Om daar nu wat aan te doen adviseren wij u iets met hun eigen geur mee te nemen. Ook al is de opname nog zo kort.  Zij voelen zich hierdoor meer op hun gemak en dit is weer beter voor hun herstel.

Professionele zorg

Soms raden wij u aan om uw dier een aantal dagen bij ons in de opname te laten omdat wij vinden dat u dier intensieve zorg nodig heeft. Wij kunnen hier namelijk meer dan dat u thuis kunt. Wij zorgen voor 24-uurs infuustoediening en -bewaking, dat zij hun medicijnen binnen krijgen, dat ze warm blijven en overdag worden ze continu geobserveerd en verzorgd. U kunt altijd u huisdier komen bezoeken. Het enige wat wij u echter vragen is om daar een afspraak met de paraveterinair voor te maken. Dan is er namelijk op zo'n moment ook tijd om eventuele vragen te beantwoorden.

Postoperatief

Na een operatie blijven de dieren altijd nog even bij ons in de opname. Dit omdat zij nog even moeten bijkomen van de narcose. Wij houden ze dan altijd hier totdat ze goed wakker zijn en voldoende hersteld om thuis verder te kunnen herstellen.

Terug naar Medische zorg