Voedselallergie hond

Een voedselallergie kan grote gevolgen hebben voor de gezondheid van uw hond. Het is daarom van groot belang uw hond enkel voeding te geven die voor hem geschikt is. Neem contact op met Dierenkliniek Wateringse Veld in Den Haag en bespreek hoe u een voedselallergie kunt behandelen.

Wat is een voedselallergie en hoe herkent u deze bij uw hond?

Er is sprake van een voedselallergie wanneer uw hond allergische reacties vertoont op bepaalde stoffen die zijn lichaam binnenkomen via voeding. Dit leidt tot verschillende symptomen, met name huidproblemen. Denk hierbij aan jeuk, rode bultjes, schilfertjes en wondjes veroorzaakt door het krabben van uw hond. Ook maagdarmklachten zoals diarree of braken, kunnen wijzen op een voedselallergie bij uw hond. Een dergelijke allergie kan bovendien optreden bij elk ras en op elke leeftijd.

Gezonde voeding voor een gezonde hond

Bij Dierenkliniek Wateringse Veld is preventie belangrijk. Daarbij neemt gezonde voeding een centrale rol in. De juiste en kwalitatieve voeding vermindert namelijk de kans op heel wat gezondheidsproblemen bij uw hond. Binnen onze kliniek hebben we daarom ook verscheidene veterinaire voedingsdeskundige. Zij staan u graag bij met voedingsadvies op maat en de zoektocht naar de juiste voeding voor uw huisdier. Als dierenkliniek hebben we zelf ook verschillende voedingen in huis van A-merken die geschikt zijn voor een hond met een voedselallergie. Dit assortiment bevat zowel droge voeding van Royal Canin, als verse voeding van Raw Veterinary Diets.

Maak een afspraak voor voedingsadvies

Vermoedt u een voedselallergie bij uw hond of wilt u advies over de beste voeding voor uw viervoeter? Maak dan een afspraak tijdens het paraveterinair spreekuur. Dit kan door te bellen naar 070 - 394 12 38. Wij zijn elke werkdag te bereiken van 08.30 uur tot 19.00 uur. Plant u liever uw afspraak online? Dat is geen probleem, via onze website kunt u dit eenvoudig doen. We beantwoorden graag al uw vragen over voeding.