Vlooienallergie kat behandelen

Wanneer er sprake is van een vlooienallergie bij uw kat, doet u er goed aan deze zo spoedig mogelijk te behandelen. Een kat heeft namelijk veel last van deze aandoening. De allergie wordt gekenmerkt door extreme jeuk over het hele lichaam. Ook zal de huid van de kat ontsteken bij een allergische reactie op het speeksel van de vlooien. Hierdoor zal uw kat zich veelvuldig krabben, kale plekken vertonen en gewicht verliezen. Het is dus belangrijk om meteen in te grijpen wanneer u een vlooienallergie vermoedt bij uw huisdier.

Preventie is de beste manier om de vlooienallergie van een kat te behandelen

Het behandelen van een kat met een vlooienallergie bestaat uit twee pijlers. De eerste pijler is daarbij de belangrijkste: voorkomen dat de kat wordt gebeten door een vlo. Dit begint door de kat met de vlooienallergie te behandelen met een vlooiendodend middel. Een vlooiendodend middel kan bestaat uit een pil die de kat moet slikken of uit een pipet met vloeistof die u op de vacht van de kat aanbrengt. Deze preventieve behandeling heeft het meeste resultaat wanneer u deze het hele jaar door uitvoert, en is verkrijgbaar in onze kliniek.

Anti-jeuk behandeling

Wordt uw kat toch gebeten door vlooien en blijkt deze allergisch te zijn? Dan kunnen we in de kliniek een injectie geven om het jeuken tegen te gaan. De kat krijgt dan tijdelijk een behandeling met corticosteroïden. Om de vlooienallergie van uw kat effectief te behandelen, is het vervolgens noodzakelijk ook de omgeving te behandelen. Zo moeten de eitjes en larven die zich hebben genesteld in uw bank en tapijten worden gedood met een omgevingsspray. Ook moeten tapijten en vloeren worden gewassen om vlooien, larven en eitjes te verwijderen en nieuwe beten te vermijden.

Breng uw kat binnen in onze kliniek

Maak een afspraak bij Dierenkliniek Wateringse Veld in Den Haag om de vlooienallergie van uw kat te laten behandelen. Dankzij onze goede zorgen wordt uw kat spoedig weer helemaal de oude. Maak online een afspraak of bel naar 070 - 394 12 38.