Vlooienallergie behandelen

Vlooienallergie hond behandelen

De vlooienallergie van uw hond laat u behandelen door een dierenarts van Dierenkliniek Wateringse Veld. Een vlooienallergie is het resultaat van een allergische reactie op het speeksel van een vlo die uw viervoeter bijt. De allergie uit zich voornamelijk in jeuk en huidklachten, zoals hot spots en kale plekken.

Vlooienallergie van je hond behandelen

Om de vlooienallergie van uw hond te behandelen, testen we eerst of er echt sprake is van een vlooienallergie. De symptomen van uw hond kunnen namelijk ook wijzen op een andere aandoening. Dit doen we door middel van een huidtest. Als deze toont dat uw hond de allergie heeft, starten we met de behandeling. Deze bestaat uit een vlooienbestrijdingsmiddel, zoals spot-on druppels, een pilletje of een spray. Het vlooienbestrijdingsmiddel doodt echter enkel volwassen vlooien. Het is daarom belangrijk dat u in uw omgeving ook de larven en eitjes doodt. Zo voorkomt u een nieuwe besmetting. De larven doodt u door een omgevingsspray te gebruiken op banken en tapijten en door vloeren te dweilen. Als uw hond veel last heeft van jeuk door de vlooienallergie, is het belangrijk ook dit symptoom te behandelen. Dat doen we door middel van anti-jeuk crèmes of injecties met corticosteroïden.

Maak online of telefonisch een afspraak

Maak een afspraak in onze kliniek om de vlooienallergie van uw hond te laten behandelen. Wij geven u graag advies over hoe uw vlooienbeten bij uw hond voorkomt, en andere preventieve behandelingen. Bel 070 - 394 12 38 of maak meteen een afspraak online.