Voeding

Ons advies

Voeding heeft een centrale plaats binnen Dierenkliniek Wateringse Veld. Voeding is een belangrijk onderdeel van de verzorging van uw huisdier. Veel kwalen en aandoeningen kunnen worden voorkomen door de juiste voedingskeuze voor uw huisdier. U moet hierbij denken aan kwalen en problemen als:

 • Huid- en vachtirritaties
 • Haaruitval en droge vacht
 • Problemen met onder- of overgewicht
 • Problemen met het maagdarmstelsel en ontlasting
 • Groeiproblemen bij jonge dieren
 • Ontstoken anaalklieren
 • Verminderde algehele conditie

Kortom het voeren van de juiste en kwalitatief goede voeding aan uw huisdier vermindert de kans op gezondheidsproblemen aanzienlijk. Als dierenkliniek hebben wij gekozen van een aantal verschillende voedingen een A-kwaliteit in huis hebben. Voor de droge voeding hebben wij gekozen voor Purina Pro Plan en voor de verse complete voeding hebben wij gekozen voor:

Raw Veterinary Diets

Voeding die past bij de levensfase en behoefte van uw hond.

De recepturen zijn compleet geformuleerd volgens de laatste wetenschappelijke inzichten, zodat werkzaamheid en compleetheid gegarandeerd zijn. Daarnaast zijn alle Energique Raw Veterinary Diets diepvriesvoedingen bewerkt met HPP, High Pressure Processing. HPP is een wetenschappelijk gevalideerde manier om pathogene bacteriën in voeding af te doden. Hierdoor zijn ze veilig inzetbaar voor honden met specifieke aandoeningen.

 • Veelzijdigheid & compleetheid
  Alle producten zijn compleet geformuleerd met dierlijke ingrediënten aangevuld met een rijke en gevarieerde mix van plantaardig materiaal voor voldoende vezelwerking, en gegarandeerd vrij van geur-, kleur-, en smaakstoffen. Met toegevoegde vitamines en mineralen.
 • Wetenschappelijk geformuleerd
  De dieetlijn is volledig compleet geformuleerd conform wetgeving en volgens de laatste wetenschappelijke inzichten voor verschillende dieetindicaties.
 • Veiligheid & verantwoordelijkheid
  Het HPP proces maakt de Raw Veterinary Diets van Energique de microbieel meest veilige rauwe, veterinaire voedingslijn. High Pressure Processing (HPP) heeft als doel het elimineren van ziekteverwekkende bacteriën. HPP is een wetenschappelijk gevalideerde manier om pathogene bacteriën in (humane) voeding af te doden. HPP wordt ook veelvuldig toegepast op producten voor humane consumptie.

Meer info over HPP

Binnen onze dierenkliniek hebben we een drietal Veterinaire Voedingsdeskundigen

Dit zijn Kiki, Ivo en Julie. Zij hebben hier speciaal een cursus voor gevolgd. Binnen Dierenkliniek Wateringse Veld wordt er, naast moderne diergeneeskundige behandelmethodes, veel aandacht geschonken aan voeding en voedingsadvies op maat voor uw huisdier. Onze paraveterinairen staan voor u klaar om al uw vragen over voeding te beantwoorden.

Wilt u een voedingsadvies op maat voor uw huisdier of heeft u problemen met uw huidige voeding dan bent u van harte welkom op ons paraveterinair spreekuur. Wij zullen u dan  adviseren en begeleiden naar een verantwoorde voedingskeus. U kunt hiervoor een afspraak maken bij onze kliniek.

Terug naar Basiszorg