Faciliteiten

Laboratorium en meer

Dierenkliniek Wateringse Veld beschikt over ruime mogelijkheden tot het bedrijven van diagnostiek. Zo is er altijd de mogelijkheid tot het verrichten van standaard urineonderzoek, microscopisch onderzoek van bijvoorbeeld huidafkrabsels of naaldbiopten. Ook met betrekking tot de wat minder gangbare manieren van diagnostiek zijn wij ruimschoots uitgerust.

Intern laboratorium onderzoek

Op onze kliniek is het mogelijk om bloed, urine, ontlasting en huidafkrabsels en biopten te laten onderzoeken op veel voorkomende aandoeningen. We hebben speciale analyse-apparatuur in huis voor de meest gangbare bepalingen. Zo kunnen wij vrij snel zien hoe het met de nieren en lever van uw huisdier gaat. Diabetes kunnen we uitsluiten. Ontstekingsbeelden maar ook bloedarmoede kunnen we gewoon op de kliniek bepalen. Urine testen we onder andere op blaasontsteking maar ook op blaasgruis. Ontlasting wordt onderzocht op parasieten en vertering.

Röntgenologisch onderzoek

Röntgenonderzoek is al sinds jaren bijna niet meer weg te denken uit de diergeneeskunde. Bij onze kliniek is het dan ook mogelijk om foto's te maken van hart en longen, buik, maar natuurlijk ook van het skelet.

Echografisch onderzoek

Het maken van echo's wordt meer en meer toegepast binnen de diergeneeskunde. Hiervoor is wel speciale kennis en ervaring vereist, die wij bij Dierenkliniek Wateringse Veld ook in huis hebben. 

Extern laboratorium onderzoek

Niet alle onderzoeken kunnen wij zelf doen. Daarom werken wij nauw samen met een aantal verschillende erkende laboratoria en erkende specialisten in binnen- en buitenland, om u toch de beste onderzoeken en nauwkeurigste resultaten te kunnen bieden.

Terug naar Basiszorg